Barion Pixel

A címketervezés jelentősége és lépései

A címketervezés végeredménye a figyelemfelkeltő és esztétikus megjelenés

A címketervezés kapcsán szerencsére senkinek sem “engedik el a kezét”. A címkenyomtató gyártók ingyen biztosítják az eszközeikhez az alapfunkciókat tudó tervező- és nyomtató programot. Akkor sincs gond, ha ennél nagyobb tudású szoftverre lenne szükség, hiszen nálunk, a cimke-nyomtato.hu-nál beszerezhetőek professzionális programok (például ilyen a Zebra Designer 3 Professional címketervező és nyomtató program, USB hardverkulcs) is.

A címketervező szoftverek garantálják majd azt a kreatív megjelenést, ami miatt a vásárlók hamarabb leveszik a terméket a polcról! Ez természetesen csak akkor következik be, ha a tervezési folyamat során Ön is figyelembe veszi a célcsoportot, a közvetíteni kívánt üzenetet, és minden olyan szempontot, aminek eredményeként egy egyedi termékcsomagolás születhet.

Mi is az a címketervezés?

A címketervezés alapvetően fontos ahhoz, hogy a termékeken található információk a lehető legolvashatóbb, legesztétikusabb formában álljanak rendelkezésre. A különböző címkenyomtató készülékek ma már biztosítani tudják ezt, ami Önnek is megkönnyítheti a dolgát. 

Az emberek részére természetes, hogy a legtöbb termék csomagolva van, nem is feltételezik hogy e mögött mennyi átgondoltság és tervezés áll. Itt nemcsak az etikett címkék alakjára, alapanyagára, ragasztójára, méretére kell gondolni - bár ezek is kardinális kérdésnek számítanak -, hanem a címkén szereplő szöveg, grafika, ábra, logó megtervezésére is. A csomagolás - így a címke tervezése, designja is befolyásolja a vásárlói döntéseket jó vagy adott esetben akár rossz irányba is.

A címketervezés egyedi megjelenést eredményezhet

A fogyasztási cikkek esetében az egyedi megjelenés nagyon fontos, hiszen vásárlásra ösztönöz. Vizuális hatását nem lehet helyettesíteni semmivel. Ha Ön nem érez magában kellő elszántságot arra, hogy a termékein szereplő etikett címkéket saját maga megtervezze, akkor a feladatot ki is szervezheti. Ezen szolgáltatás igénybevétele nálunk is megoldható, Ön csak megadja az elképzeléseinek megfelelő paramétereket, mi pedig ez alapján elkészítjük a címketervet.

Adja meg írásban:

  • A címkével kapcsolatos elképzeléseit (méret, forma, felhasználási terület, anyag, színek)
  • A címkén szereplő kötelező és ajánlott adatokat, információkat (pontos szöveget, vonalkódot)
  • Az egyedi igényeket (céglogó, márkajelzés, grafikák, betűméret stb.)

Ezután mi egyeztetünk Önnel az elképzelésekről, elkészítjük a koncepciónkat, és ha kell módosítjuk a kérései szerint.

Mi történhet, ha nem fektet elég hangsúlyt a címketervezésre?

Amennyiben nem foglalkozik kellőképpen az etikett címkék kinézetével, sajnos előfordulhat, hogy negatív következményekkel kell szembesülnie:

  • A termékei nem rendelkeznek majd figyelemfelkeltő, egyedi külsővel, elvesznek az árutömegben.
  • A vásárlók érdektelenné válnak a termékeivel kapcsolatban, mi több észre sem veszik.
  • Idővel megcsappan a forgalma, pénzügyileg ez megpecsételheti a vállalkozása sorsát.

Ne feledje: a címketervezés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy felvegye a versenyt a konkurenseivel. Ha többet szeretne megtudni a címketervezés lehetőségeiről, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Várjuk jelentkezését.