Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Címkenyomtató

Webáruházunkban minden igényeknek megfelelő tekercses címke nyomtatót kínálunk az asztali kategóriától a közepes vagy ipari teljesítményű nyomtatóig a legnépszerűbb gyártóktól - Zebra, Godex, Epson, Honeywell, Sato.

A címke nyomtatók (másnéven: vonalkódnyomtató, etikett nyomtató) tekercses kiszerelésű öntapadós etikett címkék nyomására alkalmasak, direkt termál, termál transzfer vagy tintasugaras nyomtatási eljárással. Áruházunkban a belépő szintű asztali készüléktől, a mobil eszközökön keresztül a folyamatos üzemre alkalmas címkenyomtatóig talál megoldást.
 

Asztali címke nyomtató

A belépő szintű asztali címke nyomtatók 1000-3000 etikett/nap teljesítményre alkalmasak. Kiváló választás irodai, kereskedelmi és akár kisebb volumenű gyártói/logisztikai felhasználásra is. Az asztali teljesítményű vonalkód nyomtatók műanyag felépítésüek, ennek ellenére esetenként nagyobb mennyiségű etikett címke nyomtatására is alkalmasak, ha nem válik mindenapossá. 

Közepes teljesítményű címke nyomtató

A közepes teljesítményű vonalkód nyomtatókat napi 4-9000 öntapadó etikett címke nyomtatására ajánljuk. Felépítésük jelentősen stapabíróbb, mint az asztali készülékeké - általában már fém házban és alkatrészekkel készülnek. Ennek köszönhetően tökéletes választás logisztikai, kereskedelmi és gyártói felhasználásra. A közepes teljesítményű etikett címke nyomtatók előnye, hogy nagyobb kiszerelésű kellékanyagokat (hosszabb festékszalag, nagyobb átmérőjű címke terercs) is behelyezhet, így csökkenteve az utántöltésre fordított időt és növelve a termelékenység!

Ipari vonalkódnyomtató

Az ipari kategóriás címke nyomtatónál korlátlan nyomtatásra nyílik lehetőség, akár 24/7 működtethetőek! A tekercses címkenyomtatók az ipari körülményekhez alkalmazkodva masszív, fém külső borítással rendelkeznek, amelyek magasfokú védelmet nyújt az ütődések ellen!

Színes etikett címke nyomtató

Manapság egyre népszerűbbé váltak a tintasugaras színes etikett címkenyomtatók, amelyek gyors és költséghatékony megoldást nyújtanak, ha színes öntapadós címke előállítása a cél. A címkenyomtató használatával már kis darabszámú nyomtatás is költséghatékony, így gazdaságosabb megoldást kínál, mint a nyomdai eljárás során nyomott címkék. Az Epson tintasugaras tekercses címkenyomtatókkal prémium minőségben, élethű színekkel kis és közepes darabszámban készítheti el matricáit, úgy, hogy akár minden címke különbözhet!  

Mobil címke nyomtató

A mobil címke nyomtatókat a felhasználója könnyedén övre csatolhatja, így komfortosan hordozható egész nap. Kifejezetten mobilitást igénylő használatra tervezték, mint például helyszíni értékesítés, raktári címkézés stb. A mobil etikett nyomtatókat vezeték nélküli (Bluetooth vagy WiFi) kapcsolattal adatgyűjtővel, okos telefonnal vagy tablettel vezérelheti.


Kérjen ajánlatot szakértő kollégánktól!
Címkenyomtató
Címkenyomtató

Gyakori kérdések címkenyomtatóval kapcsolatban

Mire használható a címkenyomató?

Az első ragasztható etikett címkék már az 1800-as években megjelentek, míg az első címkenyomtatóra egészen 1988-ig várni kellett. Az első tekercses címkenyomtatók megjelenése után rohamos technológiaifejlődésen estek át a készülékek, melyek közül napjainkban a vezető gyártók a Zebra Technologies, Sato, TSC, Honeywell, Godex.
A címkenyomtatók alkalmazásával pillanatok alatt készíthető öntapadó etikett címke, melyet a kereskedelem, logisztika, gyártás, egészségügy számos területén alkalmaznak. Kis túlzással kijelenthetjük, hogy szinte minden vállalkozás jelentősen megkönnyítheti életét címke nyomtató használatával, pl.: boríték címkézés, iktatás, árazás, azonosítás, stb. Akiknek még új a címkenyomtatás világ első körben általában A4 íves etikettek használnak, de már rövid távon is felismerik a tényt, hogy a tekercses címkenyomtatóval gyorsabban, egyszerűbben és költséghatékonyabban lehet etikett címkét nyomtatni.

Hogyan működik a tekercses címkenyomtató?

A tekercses címkenyomtatók felépítése és működési elve különbözik a sokak által ismert asztali tintasugaras vagy lézer nyomtatóktól. Ezek az eszközökbe a nyomtatandó alapanyagot (másnéven médiát) tekercsbe fogadják. A nyomtatáshoz a direkt termál technológia kivételével termál transzfer nyomtatás esetén TTR festékszalagra, tintasugaras nyomtatásnál pedig tintapatronra van szükség. A címkenyomtatókat az élet számos területén használják, a teljesség igénye nélkül: kereskedelem (árcímke, polccímke, információ címke), egészségügy (laboratóriumi minták, kémcsövek jelölése), gyártás/logisztika (csomag, paletta azonosítás), stb.
Direkt termál, termál transzfer vagy tintasugaras címkenyomtató számomra az ideális választás?
A tekercses címkenyomtatók közt több technológiával (direkt termál, termál transzfer, tintasugaras) és típussal találkozhatunk, amelyek más és más felhasználói igényt szolgálnak ki. A belépő szint a direkt termál technológiát támogató címkenyomtató, mely csak hőérzékeny azaz direkt termál etikett címke nyomtatására alkalmas. A termál transzfer technológiát biztosító címkenyomtató az egyszerű hőnyomtatáson kívül, már festékszalaggal papír, műanyag és textil nyomtatását is biztosítja. Ezek a technológiák csak egy fekete színben, árnyalatok nélkül képesek nyomtatni (kivétel, ha színes szalagot használunk, akkor csak azt az egy színt tudják). A folyamatos fejlődés hatására napjainkban egyre többen választanak színes tintasugaras címkenyomtatót, mely segítségével gyorsan és kedvező költségek mellett készíthető prémium minőségű színes etikett címke. 

Melyik teljesítményű/kategóriájú címkenyomtató ajánlott számomra?

Az asztali címkenyomtató kategóriába tartozó készülékek kiválóan alkalmasak kisebb boltok, sőt raktárak igényeinek kielégítésére is, hiszen akár napi 3000 etikett címke nyomtatására is alkalmasak. Sőt alkalmanként, persze nem rendszeresen túlterhelhetőek. A közepes teljesítményű címkenyomtatók felépítésében már jelentősen strapabíróbbak, már fém házba kerültek és mechanikájuk is bírja a napi 4-9000 címke nyomtatását is. Az ipari címkenyomtató egy igazi kompromisszummentes megoldás, hiszen akár folyamatos (24/7) termelésre is alkalmasak!

Milyen etikett címke használható a címkenyomtatóba?

Általánosságban elmondható, hogy a tekercses címkenyomtatókban tekercses etikett használata szükséges, valamint a nyomtatási technológiától függően festékszalag/tintapatron. Nagyon fontos, hogy mindig az alkalmazott technikának megfelelő, jó minőségű kellékanyagot vásároljunk, hiszen ez hatással van a címkenyomtató élettartamára.

Hány színnel tud nyomtatni a címkenyomtató?

A direkt termál és termál transzfer címkenyomtatók egy szín, fekete nyomásra alkalmasak, de a termál transzfer készülékekbe színes festékszalag is használható, azonban az egy szín korlát ugyanúgy megmarad. Ezek a készülékek nem képesek árnyalatok, színátmenetek nyomtatására! A tintasugaras technológiát alkalmazó címkenyomtatók YMCK színekből keverik ki a címketervben szereplő színt, így a normál asztali nyomtatókhoz hasonlóan szinte bármilyen színes etikett címke készíthető. Fontos tudni, hogy pantone-, arany-, ezüst-, fehér- szín nyomtatásra a technológia még nem alkalmas.

Hogy tudok saját címke tervet készíteni?

Az általunk forgalmazott tekercses címkenyomtatókhoz ingyenesen biztosítunk címke tervező szoftvert, amivel pillanatok alatt elkészíthető a saját terv. Az ingyenes címke tervező szoftverek használata egyszerűen elsajátítható, grafikus felülető és az alap funkciókat biztosítják a felhasználók számára (szöveg, vonal, grafika, vonalkód, stb.), ami jellemzően kielégítik ügyfeleink igényeit. Speciális igény esetén (pl. adatbázis nyomtatás, RFID kódolás, stb.) esetén azonban nagyobb tudású fizetős szoftver vásárlása szükséges, ezekből is tud webáruházunkban tallózni, de igény esetén értékesítőink segítenek a választásban.

Mire van szükségem etikett címke nyomtatáshoz?

Az igényeinek megfelelő etikett címke elkészítéséhez három fő dologra lesz szüksége: megbízható és megfelelő terhelhetőségű tekercses címkenyomtatóra, ehhez egy megfelelő tudású címke tervező szoftverre és kiváló minőségű kellékanyagra (címke, festékszalag) hiszen ez jelentős mértékben befolyásolja a nyomtató élettartamát.

Nem szeretnék címke tervezéssel, nyomtatással bajlódni. Van bérnyomtatásra lehetőség?

Természetesen! Etikett címke bérnyomtatási szolgáltatásunkat olyan vállalkozásoknak ajánljuk, akik nem rendelkeznek címkenyomtatóval, nem szeretnének bajlódni a készülék üzemeltetésével és a kellékanyag (címke, festékszalag) raktározásával/beszerzésével, vagy egyszerűen csak szezonális jelleggel van szüksége rá. Egyedülálló gépparkunkkal minden igényt ki tudunk elégíteni az egyszerű vonalkódos címkétől egészen a színes etikettekig! Megtervezzük, legyártjuk és leszállítjuk!