Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Etikett címke nyomtatási technológiák

Etikett címke nyomtatási technológiák

Szinte nincsen olyan cég, vagy vállalkozás – legyen az kicsi vagy nagy – akinek a mai világban ne lenne szüksége valamilyen öntapadó etikett címkére. A címkézés szempontjából az egyik legfontosabb és hosszú távon is számító feladat a megfelelő címkenyomtató (másnéven vonalkód nyomtató, etikett nyomtató) kiválasztása. A tekercses etikett címkék nyomtatására napjainkban már többféle technológia áll rendelkezésére, melyek más-más felhasználásra lettek optimalizálva.

Főbb etikett címke nyomtatási technológiák

  • Direkt termál (közvetlen hőátviel): a legköltséghatékonyabb technológia, hiszen az etikett nyomtatáshoz nincsen szükség semmilyen kellékanyagra (tinta, festékszalag) elegendő csupán beszerezni a megfelelő címkét és indulhat is a nyomtatás. A direkt thermo nyomtatás során a nyomtatófej hőt ad át az etikett címkének mely hatására a festék aktiválódik az alapanyagban és létrejön a nyomatkép. Ezzel a technológiával kiváló minőségű és kontrasztos vonalkód nyomtatás lehetséges, azonban az etikett címke alapanyagának köszönhetően az elkészített matrica nem tartós (max. néhány hónap, esetleg 1-2 év), valamint a súrlódást és közvetlen hőhatást nem tolerálja.
  • Termál-transzfer (festékszalagos): azok a tekercses nyomtatók melyek alkalmasak termál-transzfer módú címkenyomtatásra, alapból tudják a direkt termál technológiát is. A termál transzfer nyomtatáshoz a címkenyomtató az etiketten kívül az alapanyagnak megfelelő típusú festékszalagot (wax, wax-resin, resin) szükséges tenni. A nyomtatási folyamat során a nyomtatófej a festékszalagról az etikett címke felületére égeti a festéket. A termál-transzfer címkenyomtatási technológia a használt címke alapanyagtól függően (papír, thermo papír, műanyag, textil) magasabb előállítási költséget jelent a vállalkozás számára, azonban időtálló és kiváló minőségű, egyszínű (jellemzően fekete, de színes festékszalagok is elérhetőek) nyomat hozható létre.
  • Tintasugaras: a legfrissebb címke nyomtatási technológia, mely segítségével akár nyomdai minőségű, élethű színekkel ellátott öntapadó etikett készíthető. Mind a címkenyomtató árát tekintve, mind az üzemeltetési költséget – a legdrágább technológia, viszont a nyomdai gyártáshoz képest mégis kedvező költséggel nyomtatható akár egyetlen egy darab etikett címke is!

Címkenyomtató kategóriák

A megfelelő vonalkód nyomtató kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy milyen típusú etikett címkére van igény (színes vagy egyszínű), hol, hogyan és milyen intenzitással fogják használni a készüléket. Íme néhány típus:

  • Asztali címkenyomtató: belépő szintű készülékek, melyet napi max 3000 etikett címke nyomtatására javaslunk
  • Közepes teljesítményű címkenyomtató: ebbe a kategóriába tartozó vonalkód nyomtató készülékek már általában fém házzal és mechanikával rendelkeznek így akár 4-9.000 etikett címke nyomtatására is alkalmasak naponta
  • Ipari címkenyomtató: az etikett címke nyomtatási lehetőségek csúcsa, ezekkel a készülékekkel akár a hét minden napján non-stop készítheti az öntapadó címkéket.

Miért érdemes saját címke nyomtatót használni?

  • Kézben tartja az ügyeket: a vállalkozása kezébe kerül a döntés, hogy mikor és mennyi etikett címkét szeretne nyomtatni. Ha raktáron tartja a megfelelő kellékanyagokat (etikett címke, festékszalag, tinta, stb.) akkor a teljes címkenyomtatási folyamatot a kezében tartja!
  • Hatékony címkézés: bár vállalatunk egyedülálló gyorsasággal vállal bérnyomtatási szolgáltatásokat, de annál nincsen gyorsabb ha saját címkenyomtatóján végzi a nyomtatást!
  • Egyedülálló rugalmasság: saját vonalkód nyomtató használatánál bárhol és bármilyen címkét tervezhet és nyomtathat. Ha változik egy összetevő, vagy paraméter – semmi probléma tervezze át a címkét és nyomtassa ki azonnal!

Cégünk kínálatában számtalan címkenyomtató áll a rendelkezésére, így egészen biztos, hogy tudunk megfelelő készüléket ajánlani igényeinek. Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődését, vegye fel értékesítő kollégáinkkal a kapcsolatot elérhetőségeinken, ahol számíthat segítségünkre!

Tartalomhoz tartozó címkék: Címkenyomtató Etikett címke