Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Költséghatékony címkenyomtatás, vagy címkézés?

Költséghatékony címkenyomtatás, címkézés

A vállalkozások életében folyamatos kiemelt figyelmet kap a költségek megszorítása a profit növelés érdelében. Jellemzően minden pénzügyi döntéseknél felmerülnek a mindennapi költségek, érintve a címkézés kérdését is.

A címkenyomtatásnál fontos tudni. hogy nem mindig az olcsó megoldás a kedvezőbb. Az olcsó, de bizonytalan helyről érkező, silány minőségű etikett címkék hosszú távon költségesebbek, mint a jól megválasztott drágább, de minőségi címkék. A legtöbb címkenyomtatásról és címkenyomtatóról írt cikkünkben szót ejtünk az olcsó címkék okozta rejtett veszélyekre. A kecsegtető ár rövidtávon valóban költségcsökkentő lehet, hosszú távon azonban az olcsó címkéről gyártási folyamat során több por halmozódik fel a stancolás/vágás során, amely a címkenyomtatás minőségének a romlásához, rosszabb esetben a címkenyomtató kárára mehet, amely javíttatása vagy szervízelése jelentős költséggel járhat.

Ha azt szeretnénk, hogy a címkézés költséghatékony legyen akkor nem feltétlen szükséges a minőség és tartósság színvonaláról lemondani, sem kompromisszumot kötni. Ebben a cikkben felsoroltunk pár megoldást és lehetőséget, amely segíthet a vállalkozások költségcsökkentésében a címkézés területén. 

Üzemeltessen saját címkenyomtatót

Az egyik lehetséges megoldás, ha a címkézés költségein szeretnénk csökkenteni, ha saját magunknak állítjuk elő! A kínálatunkban több felhasználási célra alkalmas címkenyomtató elérhető, egészen az asztali kategóriás (1000-3000 címke/nap) printertől a korlátlan teljesítményű, nyomdai minőséget nyújtó etikett nyomtatóig. 
A saját címkenyomtató előnye, hogy bármikor bevethető matrica nyomtatásra, így azonnal előállíthat etikett címkéket, amikor szüksége van rá. A szabadságon felül a címkegyártás gazdaságosabb és gyorsabb, ugyanis elkerülheti a hosszadalmas és fáradalmas nyomdai folyamatokat és az előkészítési költségeket. Kollégáink készségesen állnak segítségére, ha szüksége lenne a megfelelő, minden igényt kielégítő címkenyomtató kiválasztásában.

Amikor a méret a lényeg – optimális mérető címke választása

A két évtizedes tapasztalatunk alapján kijelenthetjük, hogy gyakori költségnövelő tényező az, hogy nagyobb címkét vásárolnak, mint amekkora valójában szükséges lenne. Leggyakrabban az egyszerű forgalmazói és vonalkód címke esetében esik a választás sokkal nagyobb etikettre, mint amely indokolt. Ez azért probléma, mert minél kisebb etikett címkét nyomtatunk annál olcsóbb a nyomtatási költség. A kisebb címkék ára a kevesebb alapanyag miatt mindig kedvezőbb, mint a nagyobb méretűeké. A teljes címkézési költségnél számolni kell a szükséges kellékanyagokkal (festékszalag, tinta), amely kisebb felület esetén szintén kedvezőbb. Optimális méretű címke nyomtatási költsége hosszú távon jelentős megtakarítást jelent. A megfelelő méreten felül ajánlott még a standard méretek közül válogatni, ugyanis azok a címkék folyamatos raktári tételek, amelyekből egyszerre több kerül legyártásra, így kedvezőbb, egyedi méret esetén néha a gyártási beállítások komoly extra költséggel járnak. Raktárunk Közép-Európa legnagyobb tekercses öntapadó etikett címkekészletét kínálja (átlagosan 100.000.000 címke van folyamatosan raktáron), amelyeket másnapra szállítunk! A kiemelkedően nagy gyártási volumennek köszönhetően egyedülállóak tekercses etikett áraink, ugyanis mind az előállítási és a gyártási költség kedvezőbb egy címkére vetítve nagyobb mennyiségnél. Egyedi méretigény esetén ezek az extra költségek a felhasználót terhelik, amely kis mennyiség esetén jóval magasabb árat eredményez egy címkére vetítve. Az optimális címke méret meghatározásában kellékanyag szakértő kollégáink segítenek, hogy a lehető leggazdaságosabban a minőség rovása nélkül címkézhessenek!

Válasszon megfelelő minőségű és specifikációjú öntapadó etikett címkét

A legtöbben nem is tudják, hogy két, látszatra ugyanolyan etikett címke vagy festékszalag között mekkora minőségbeli különbségek lehetnek. Ha nem megfelelő minőségű kellékanyagot használunk előfordulhat, hogy kárt okoz a címkenyomtatóban, amely komoly plusz költséggel járhat.

Fontos figyelembe venni az optimális alapanyagot is, sok felhasználó feleslegesen nyomtat gyorsan forgó termékekre papír alapanyagú etikett címkét festékszalaggal, mikor egy direkt termál címke is elegendő lenne, amelyhez már semmilyen egyéb kellékanyag nem szükséges. Pályafutásunk során előfordult az is, hogy néhány felhasználó direkt termál alapanyagú címkét nyomtatott festékszalaggal, amely szükségtelen, ugyanis a címke maga hőre elszíneződő.

A legoptimálisabb címkézési és címkenyomtatási költségek elérése érdekében segítenek szakértő kollégáink! Az igénye szerint a lehető leggazdaságosabb megoldást ajánljuk, így csökkentheti a felesleges pénzpazarlást és növelheti a nyereséget! 

Címkenyomtatóval vagy etikett címkével kapcsolatos kérdése van?
Hívjon most! Szakértő kollégáink készséggel segítenek!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Címkenyomtató Etikett címke