Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hűtőházi címke

A hűtőházi felhasználásra szánt címkék kiemelkedő hidegtűrő képességének köszönhetően rendkívül jól tolerálják a hűtés/fagyasztás során kapott hőmérséklet ingadozást, valamint a párakicsapódást. Ezen a speciális címkén használt ragasztó kiválóan ellenáll az olvasztási és fagyasztási folyamatoknak, nem ázik fel, így alkalmas csemege pulti termékek jelölésére vagy laboratóriumi felhasználásra egyaránt.

A hűtőházi etikett címke felragasztási hőmérséklete ragasztótól függően akár -80°C is lehet, az alkalmazási hőmérsékletük jellemzően -40°C - +70°C. Extrémebb felhasználás esetén elérhetőek nagyobb toleranciával rendelkező címkék, amelyek akár +121°C-ig ellenállnak. 

A fagyasztott termékeknél minden esetben a speciális hűtőházi etikett címkére van szükség a megfelelő tapadás és élettartam érdekében.
Webáruházunk hűtőházi etikett kínálatában többféle méretű, alapanyagú és kivitelű címkét talál, de rövid határidővel vállaljuk egyedi igények kielégítését is. Lépjen kapcsolatba címke szakértő kollégáinkkal, akik készséggel állnak rendelkezésre minden felmerülő kérdéseben.

Rendezés:

A hűtőházi, hidegtűrő etikett címke főbb jellemzői:

  • Ellenállnak a párának, nedvességnek
  • Ellenállnak a hűtésnek, fagyasztásnak
  • Nem okoz problémát a többszöri fagyasztás-felolvasás
  • Tartós jelölést biztosítanak extrém hőmérsékleti körülmények között is
  • Papír, thermo papír vagy műanyag alapanyagból készülhetnek
  • Tekercses, vagy íves kivitelben érhető el

Fontos meghatározni a felhasználási körülményeket

A felragasztási hőmérséklet határozza meg a ragasztó típusát, ugyanis más ragasztó szükséges egy normál hőmérsékletű vagy egy fagyasztott termék címkézése esetén. 
Kiemelkedően fontos helyesen meghatározni a felhasználási körülményt, ugyanis nem megfelelő ragasztó használata esetén előfordulhat, hogy a címke élettartama megrövidül, esetenként elenged és leesik a termékről!

A megfelelő hidegtűrő ragasztó kiválasztásához az alábbi adatokra van szükség:

  • Milyen hőmérsékletű a termék a címkézés pillanatában?
  • A címkézés folyamata milyen hőmérsékleti körülmények között történik?
  • Milyen min. és max. hőmérsékleti tartományban kell tapadást biztosítani a ragasztónak?
  • A termék felülete a ragasztás pillanatában száraz, párás vagy nedves?
  • Palack címkézésénél a töltés előtt vagy után történik a ragasztás?
  • Mennyi a címke tervezett élettartama?

Címke alapanyag meghatározása

A hűtőházi ragasztó mellett számos etikett alapanyag választható (papír, műanyag, thermo). A thermo alapanyag direkt termál eljárással, festékszalag nélkül nyomatható, amelynek a Thermo-TOP verziója a legnépszerűbb, amely fokozottabban ellenáll a nedvességnek, a hőnek és a súrlódásnak.

Hűtőházi-, mirelit-, mélyfagyasztós címke alkalmazási területei

  • Élelmiszer ipar
  • Laboratórium, egészségügy
  • Élelmiszer címkézés (hentes, fagyasztott árú, stb.)
  • Kereskedelmi egységek (mérleg, stb.)
  • Raktározás (hűtőház, stb.)