Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vonalkód címke - könnyítse meg Ön is vállalkozása mindennapjait!

A vonalkódok jelentősége

A vonalkódok elterjedésével egyszerűbbé vált az élet több gazdasági ágazatban is. Legfőképp a gyártás, a logisztika és a kereskedelem területén lettek gördülékenyebbek a munkafolyamatok. Hogy mennyire fontosak a vonalkódok és a vonalkód címkék? Elképzelhetetlenül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint maga az a tény, hogy naponta a világon 5 milliárd - igen: 5 milliárd darab vonalkódot szkennelnek be!

A hatékonyság növekedése azonban ma már több olyan területet is bevont a vonalkódok alkalmazásába, ahol régebben elképzelhetetlennek tűnt a felhasználása. Ilyen szegmens például az irodai munka, ahol az iratok egyértelmű azonosítására ad alkalmat. Szintén alkalmazni kezdték az egészségügyben is, ahol a különféle vér- és szövetmintákat is vonalkódok alapján különböztetik meg, és azonosítják be. 

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a vonalkód címke? 

A vonalkód címke sokféle méretben és sokféle alapanyagból készülhet. A legegyszerűbb, legolcsóbb (mégis jó minőségű) változattól, a drága, de a környezeti tényezőknek hosszú időn át ellenálló változatokig sokféle lehetőség áll rendelkezésre.

Ön is választhat az általános címkézési feladatokra például egy direkt termál alapanyagú 45*30 mm-es vonalkód etikett címkét. Ez normál ragasztóval rendelkező, fehér színű nyomatlan címke, ami beltéri körülmények között használható eredményesen. 

A vonalkód címke használatának számos előnye van: mivel az előállítása gyors és egyszerű, így a beszerzési ára is kedvező. A címkére nyomtatott vonalkód nagy sebességgel nagyobb távolságról is leolvastatható, ami jelentősen növeli a termelékenységet. Ez pedig az Ön vállalkozásában is fontos szempont. 

Sajnos akad egy-két hátránya is: mivel korlátozott a rajta szereplő információtartalom, így nem nevezhető dinamikusnak. A hamisítás lehetősége is probléma lehet, de biztonsági etikett címkékkel ez orvosolható.

Vonalkód címke kiválasztása 

A vonalkód címke kiválasztása első pillanatban egyszerűnek tűnik, de higgye el - nem mindig az! Főként, ha olyan területeken szeretné felhasználni, ami eltér a normál beltéri használattól. 

Mérvadó lehet az is, hogy mekkora a vállalkozása címke felhasználási kapacitása, hiszen napi pár darab címke miatt nem kell speciális nyomtató eszközöket beszerezni, elegendőek lesznek a megszokott irodai nyomtatók is. Viszont nagyobb mennyiségű vonalkód címke megnyomtatásához címkenyomtatót kell beszereznie és tekercses öntapadó etikett címkét

A vonalkód címke alapanyagai

  • Direkt termál: a legegyszerűbb, legolcsóbb alapanyag, előnye, hogy nincs szükség festékszalagra a nyomtatásához. A nyomat a hőérzékeny címkén a nyomtatófej meleg kibocsátása miatt keletkezik. Rövidtávú felhasználás esetén kiváló ár-érték arány érhető el vele, hosszútávú felhasználásra azonban alkalmatlan, mert a fizikai behatások könnyen a nyomatkép romlásához vezetnek.
     
  • Papír: nyomtatásukhoz festékszalag szükséges, ami a nyomtatás költségét 20-25%-kal emeli. Beltéri felhasználás esetén hosszú évekig megőrzik a nyomatot, mert a nyomatkép nem színeződik el.
     
  • Műanyag: kül- és beltéren egyaránt kiválóan használhatóak - ellenállnak a nedvességnek, mechanikai hatásoknak, vegyi anyagoknak egyaránt, így a legtartósabb megoldást kínálják. 

Válasszon Ön is webáruházunk vonalkód címke kínálatából, kérdés esetén pedig forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk valamelyikén!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Etikett címke