Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vonalkód nyomtató: a mindennapok munkaeszköze

Vonalkód nyomtató, címkenyomtató

Vonalkód nyomtató - aki a kereskedelemben dolgozik, annak nem ismeretlen ez az eszköz, hiszen a mindennapos munkavégzésének a kelléke. Nélküle nagy bajban lenne mindenki: gyártó, dolgozó és vásárló egyaránt, mert vissza kellene térni egy olyan elavult rendszerre, ami lassítaná a folyamatokat.

Rohanó világunkban minden perc drága. Nem mindegy, hogy az árukészletek nyilvántartása, a készletek nyomon követése vagy a vásárlásnál maradva a pénztárnál való várakozás mennyi időt vesz igénybe. 

Mi az a vonalkód?

A vonalkód lényegében egy azonosítási technológia, amelynek a segítségével lehetővé válik a gyors és pontos adatgyűjtés. Az élet minden területén alkalmazható, gépi és vizuális felismerésre. Egyszerű módszer az információ kódolására. A terméken elhelyezett vonalkód nyomtatóval kinyomtatott azonosító elektronikus eszközökkel (vonalkódolvasó, adatgyűjtő) könnyen olvasható. 

A vonalkód különböző vastagságú, egymással párhuzamos fekete vonalakból és a köztük lévő fehér közökből áll, amelyek egy számsorozatot kódolnak (ez olvasható a vonalkód alatt). Miután a vonalkódolvasó fénysugara a terméken lévő kódot végigpásztázza, észlelni fogja a fehér területekről visszaverődő fénysugarat, és azt elektromos jellé alakítja át. A vonalkód egy egyedi számsor minden egyes forgalomban lévő terméken.

Milyen területeken érdemes vonalkódot alkalmazni?

A vonalkódos rendszerek az élet számos területén könnyítik meg a munkát:

  • Lehetővé teszik a termékek, szállítási egységek, szolgáltatások jelölését, azonosítását és nyilvántartását - nélküle a kereskedelmi láncok működése ellehetetlenedne
  • Alkalmasak automatikus adatgyűjtésre, adatrögzítésre, raktárkészletek naprakész nyilvántartására
  • Külföldön egyre gyakrabban alkalmazzák az egészségügyben a vonalkódos karszalagokat a betegek nyilvántartására. Ennek segítségével már nem csak a név és életkor, hanem a teljes kórlap is tárolható, igény szerint könnyen és gyorsan lehívható, csökkentve ezzel a hibalehetőségek számát.

Vonalkód nyomtató - avagy miként kerül a vonalkód a címkére?

A vonalkód nyomtató lehet direkt termál, termál-transzfer (festékszalagos) vagy tintasugaras rnyomtató. Vonalkód és etikett címke nyomtatására az egyik legjobb megoldást a thermál-transzfer címkenyomtatók (hőnyomtatók) jelentik. Működésük során a nyomtatófej által kibocsátott hő hatására a speciális nyomtatószalagról a festékréteg átkerül a nyomtatandó felületre. Előnyük, hogy nemcsak papírra, hanem többféle anyagra is képesek nyomtatni. 

A thermál-transzfer vonalkód nyomtatók nagyon gazdaságosak, kiváló minőségű címkéket lehet velük létrehozni. Előnyük, hogy nem igényelnek a karbantartás terén akkora figyelmet, mint más nyomtatási technológiák, ezért a fenntartásuk is olcsóbb.

Vonalkód nyomtató, címkenyomtató

A vonalkód nyomtatók típusai

A vonalkód nyomtatóknak több típusa is van, az, hogy melyikre esik a választás, annak a függvénye, hogy hol, milyen gyakorisággal és milyen intenzitással kívánja majd azt használni. Íme a típusok:

  • Asztali címkenyomtató: irodai használatra, napi 3000 címkéig
  • Közepes teljesítményű tekercses öntapadó etikett címke- és vonalkód nyomtató: a napi nyomtatási igény 4-9000 etikett címke. 
  • Ipari vonalkód nyomtató: nagy mennyiségű címke folyamatos nyomtatásához
  • Színes tintasugaras címkenyomtatók: kis darabszámú színes öntapadós etikett címkéhez
  • Mobil címkenyomtató: előnyük a mobilitás, a számítógéppel vagy adatgyűjtővel Bluetooth-on vagy WiFi-n keresztül kommunikálnak. 

Cégünk kínálatában számtalan vonalkód nyomtató áll a rendelkezésére ahhoz, hogy megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet. Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődését, kérjük, keressen meg bennünket elérhetőségeink valamelyikén, ahol számíthat szakembereink segítségére.
 

Vonalkód nyomtatóval vagy etikett címkével kapcsolatos kérdése van?
Hívjon most! Szakértő kollégáink készséggel segítenek!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Címkenyomtató Etikett címke